Alles loopt op rolletjes met onze hangende

transportsystemen

MONORAIL

Het Monorail systeem is een relatief eenvoudig systeem met een optimale levensduur. Wagens op rollen worden soepel door een railprofiel getransporteerd. Het railprofiel kan worden voorzien van wissels en draaischijven.

 

Het laden en lossen van de te transporteren goederen wordt d.m.v. dropsecties mogelijk gemaakt. Tevens kan men de goederen plaatselijk omlaag brengen tot de ideale werkhoogte om de goederen bijv. te behandelen/spuiten of te dompelen.

 

Naast manuele systemen bestaan er ook (semi-)automatische systemen waarbij bijvoorbeeld de laad- en loszone geautomatiseerd wordt.

POWER & FREE

Het Power & Free systeem transporteerd uw goederen volledig automatisch van een begin- naar een eindpunt. Het Power-gedeelte bestaat uit een elektrisch aangedreven ketting. De wagens op rollen bewegen zich vrij (Free) door het railprofiel.

 

De cyclus kan tussentijds worden onderbroken waarbij bepaalde goederen (tijdelijk) geparkeerd worden terwijl het systeem de andere goederen verder verplaatst.

 

Dit systeem is uitermate geschikt als u een zeer flexibele routing wenst en kan tevens gekoppeld worden aan een manuele monorail.

CONVEYOR

Het Conveyor systeem bestaat uit een railprofiel met een eindeloze ketting. De ketting wordt aangedreven door 1 of meerdere motoren.

 

Elke 400 mm is de ketting voorzien van een haak waaraan de goederen kunnen worden opgehangen. De ketting is uitgerust met open volle kogellagers waardoor het systeem geschikt is voor hoge temperaturen tot wel 300°C.

 

Aan de haken kunnen minitraverses worden gemonteerd wat de flexibiliteit van ophangen van goederen vergroot.

 

 

Transport Techniek Lekkerkerk    T 06 - 536 898 22    info@hangbanen.nl